Witamy na Senzhuo Industry Co.,Ltd
+86-15165036020

Redukcyjny środek czyszczący, pośredniczyni organiczny dwutlenek tiurenu CAS 1758-73-2 Emulsja fotograficzna

Podstawowe właściwości
Miejsce pochodzenia: Chiny
Nazwa marki: Senzhuo
Certyfikacja: ISO9001
Numer modelu: SZ-Cts
Nieruchomości handlowe
Minimalna ilość zamówienia: 1 kg
Ceny: US $10.00 - 20.00/ Kilogram
Warunki płatności: T/T, Western Union, L/C
Możliwość dostaw: 1000000 kg/rok
Podsumowanie produktu
Reduktor, środek czyszczący, organiczny półprodukt, dwutlenek tiomocznika CAS 1758-73-2, uczulacz emulsji fotograficznej Wprowadzenie: Dwutlenek tiomocznika jest również znany jako kwas karboksyamidynosulfinowy i kwas aminoiminometanosulfinowy. Jest to stabilny związek, który nie ma właściwości ...

Szczegóły produktu

Podkreślić:

Biały organiczny półprodukt

,

proszek pośredni organiczny

,

białe surowce organiczne

Product Name: Dwutlenek Thiourea
CAS: 1758-73-2
MF: CH4N2O2S
MW: 108.12
EINECS: 217-157-8
Color: Biały krystaliczny proszek
Opis produktu

Reduktor, środek czyszczący, organiczny półprodukt, dwutlenek tiomocznika CAS 1758-73-2, uczulacz emulsji fotograficznej

 

Wprowadzenie:

 

Dwutlenek tiomocznika jest również znany jako kwas karboksyamidynosulfinowy i kwas aminoiminometanosulfinowy. Jest to stabilny związek, który nie ma właściwości utleniających ani redukujących. Wytrąca się z etanolu w postaci bezbarwnych do białych kryształów igiełkowych lub krystalicznego proszku. Jest bezwonny. Względna masa cząsteczkowa 108,12. Gęstość względna 1,4. Temperatura topnienia 126℃ (rozkład). Rozpuszczalność w wodzie w temperaturze pokojowej wynosi od 2% do 3%, a roztwór wodny jest obojętny lub słabo alkaliczny. Rozkłada się w temperaturze 50-60℃ lub w roztworze alkalicznym, uwalniając kwas sulfinowy i mocznik. Jest rozpuszczalny w stężonym kwasie siarkowym, słabo rozpuszczalny w kwasie octowym i nierozpuszczalny w typowych rozpuszczalnikach organicznych. Produkt jest stabilny w stanie suchym i w niskiej temperaturze; łatwo żółknie w wysokiej temperaturze i wilgotnych warunkach, uwalnia ciepło, a wytrącanie następuje powyżej 30℃. Doustne LD50 dla szczurów wynosi 2260 mg/kg.

 

Zastosowania:

 

Jako środek redukujący, dwutlenek tiomocznika jest szeroko stosowany w przemyśle poligraficznym i farbiarskim do bielenia wełny, barwienia barwnikami kadziowymi i siarkowymi, redukcji detergentów do barwienia dyspersyjnego oraz jako środki odbarwiające. W syntezie organicznej stosuje się go do redukcji ketonów, chinonów, nitro-, azo-, azoksy-, pod-azo- związków i siarczków organicznych. Dwutlenek tiomocznika jest również stosowany jako różne środki odbarwiające, uczulacz do lateksu fotograficznego, odczynnik chemiczny do separacji rzadkich metali rodu i irydu, a także może poprawić stabilność polietylenu. Dodanie dwutlenku tiomocznika do procesu odparowywania poliakrylonitrylu i polimeryzacji może poprawić kolor poliakrylonitrylu i jest ważnym produktem pomocniczym w produkcji włókien syntetycznych. Produkt ten jest również szeroko stosowany w produkcji drobnych produktów chemicznych, takich jak leki i przyprawy.

 

Nazwa produktu Dwutlenek tiomocznika
CAS 1758-73-2
MF CH4N2O2S
MW

108.12

EINECS 217-157-8
Kolor biały krystaliczny proszek

 

Redukcyjny środek czyszczący, pośredniczyni organiczny dwutlenek tiurenu CAS 1758-73-2 Emulsja fotograficzna

 

Produkty pokrewne
  • CAS 573-58-0 Czerwień Kongo w proszku, wskaźnik adsorpcyjny kwasowo-zasadowy

    Chemical Reagents Congo Red CAS 573-58-0 Acid-base indicators Adsorption Indicators Biological Stains Introduction: Brown-red powder, easily soluble in hot water, soluble in 10 parts of cold water, the solution is yellow-red. Uses: 1. Mainly used for dyeing textiles and paper products such as cotton...
  • Triglicerydy Caprylic Capric C21H39O6 CAS 73398-61-5 Żywność i kosmetyki

    Organic Synthetic Materials Caprylic/Capric Triglycerides CAS 73398-61-5 Food and Cosmetics Overview of Organic Synthetic Materials Caprylic/Capric Triglycerides CAS 73398-61-5 Food and Cosmetics Caprylic/Capric Triglycerides is a colorless, transparent or light yellow liquid at room temperature and ...
  • C12H16O7 Średnie produkty kosmetyczne Arbutyna CAS 497-76-7 Biały kryształ

    Cosmetic Intermediates Arbutin CAS 497-76-7 White Crystal Overview of Cosmetic Intermediates Arbutin CAS 497-76-7 White Crystal Arbutin is also known as arbutin, arbutin, ursolic acid, arbutin or myricetin. It is a skin whitening active substance that integrates the concepts of "green", "safe" and ...
  • C55H86O24 Ekstrakty z roślin Escin Cas 6805-41-0 Surowce medyczne

    Plant Extracts Cas 6805-41-0 Cosmetic Raw Materials Medical Raw Materials Introduction: Brown to white crystalline powder; slight odor, bitter taste.Aescin is derived from horse chestnut and horse chestnut extracts, which promote collagen synthesis, repair damaged skin, and effectively moisturize. ...

Wyślij zapytanie